onsdag 16 februari 2011

3 asgoda!

Kycklingsallad med mozzarella, fetaost 
och en jädrans massa ovanjordgrönsaker

Fylld kycklingfilé med chèvre och chorizo, 
chevresås och avocado.

 Mâchesallad med ädelost och bacon
och hemmagjord aioli med dijonsenap


Jaa, den gemensamma nämnaren för typ alla mina maträtter helt klart paprika. Men det är verkligen den godaste grönsaken och den har fått ersätta pasta för mig. Inte illa för att vara en f. d. pasta-varje-dag-tjej! Det hade jag aldrig trott om mig själv för tre månader sen...

/Julia

1 kommentar:

  1. Något jag tycker är jättegott är att steka aubergine eller squash i skivor och även skivad halloumi, och att sen varva dem i små "torn" och grilla dem i ugnen och äta med lufttorkad skinka till. :)
    Oopsies är goda om man blandar lite philadelphiaost och huskfibrer i... :) Tänkte om ni vill ha ytterligare en variant på "bröd".
    Och sen att göra fetaostbiffar med pinjenötter...
    500g köttfärs
    1 liten påse pinjenötter
    ½ förp. fetaost
    3 finhackade soltorkade tomater (de i olja)
    ½ kruka basilika (finhackad)
    1 ägg
    2-3 msk grädde
    salt och peppar
    Blanda ihop ingredienserna och stek. Ät med ugnsrostade grönsaker till. Jag brukar rosta paprika och squash och eventuellt broccoli och blomkål.
    Sen brukar jag göra en "sås" till på fet creme fraiche, resten av fetaosten, resten av basilikan (finhackad), 2 finhackade soltorkade tomater och salt och peppar.
    Det är precis HUR gott som helst. :)

    SvaraRadera