söndag 9 januari 2011

Bästa receptsidan!

Det jag saknar mest med den här LCHF-prylen är ju att baka grejer. Gärna söta grejer. Med (jätte-jätte-mycket) choklad i. Ja, du hajjar rätt - gick det skulle jag utan problem kunna byta ut alla dagens mål mot kladdkaka. Hur som helst surfade jag precis över en kanonsida med hur många bra recept som helst. Orkar du inte klicka dig dit kommer här det absolut viktigaste: receptet på en (nästintill) kolhydratfri chokladkaka:

Ingredienser:
200 g skållad och skalad mandel
200 g mörk choklad
200 g smör
1 dl sukrin
25 g (ca 4 msk) kakao
5 ägg
ev 1 msk rom alt. några droppar pepparmyntsolja

Gör så här
Hacka mandeln fint. Smält choklad och smör över vattenbad. Tillsätt sukrin och sikta ner kakao under omrörning. Tillsätt mandeln och därefter ett ägg i taget samt ev rom. Rör hela tiden kraftigt(eller med elvisp).

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 25 cm i diameter.

Grädda i 150 graders ugn 50-60 min beroende hur "kladdig" du vill ha den. Den ska vara lite lös inuti när du tar ut den.

Sikta ev lite florsocker över före serveringen.

Och voíla så har du en god kladdkaka utan mjöl och socker!

P.S. Sukrin är en sockeralkohol som ser ut som socker, smakar ungeför som socker (fast inte fullt lika sött). Läs mer under Bra livsmedel.

För dig som orkar, här är länken: http://www.lchfrecept.com/

/ Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar