Jag har provat mig fram en jädra massa gånger men nu har jag äntligen funnit det optimala pones-receptet!
Närmare riktig bröd-upplevelse än detta är nog svårt:
3 dl pofiber
2 tsk bakpulver
lite salt
EVENTUELLT lite brödkryddor
1-2 tsk fiberhusk
250 g (1 burk) Kesella
1 ägg
50 g smält smör
1 generös skvätt grädde
1-2 dl riven ost
1. Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan de kladdiga en i taget.
2. Låt svälla i 10-15 min.
3. Klicka/forma sex bröd på en bakplåtspappersklädd plåt.
4. Stjuts in i ugnen, 200 grader, 15-20 minuter.
Et voilà! Perfection! :D
/Julia
Uppdatering: SKIT I OSTEN så blir konsistensen ÄNNU mer som vanligt bröd! :D
SvaraRaderaOch inga brödkryddor. Fy fan vad trött jag är på brödkryddor.
SvaraRaderajag tog mej friheten att optimera det ytterligare..
SvaraRaderaJag utgick från samma grundrecept men tog 1.5 dl pofiber, 1 dl krusakli och 1 dl fibrex.
tycker konsistensen blev ännu mer brödlik och det var faktiskt riktigt gott