måndag 24 januari 2011

Optimerade pones

Jag har provat mig fram en jädra massa gånger men nu har jag äntligen funnit det optimala pones-receptet!

Närmare riktig bröd-upplevelse än detta är nog svårt:

3 dl pofiber
2 tsk bakpulver
lite salt
EVENTUELLT lite brödkryddor
1-2 tsk fiberhusk
250 g (1 burk) Kesella
1 ägg
50 g smält smör
1 generös skvätt grädde
1-2 dl riven ost

1. Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan de kladdiga en i taget.
2. Låt svälla i 10-15 min.
3. Klicka/forma sex bröd på en bakplåtspappersklädd plåt.
4. Stjuts in i ugnen, 200 grader, 15-20 minuter.

Et voilà! Perfection! :D

/Julia

3 kommentarer:

  1. Uppdatering: SKIT I OSTEN så blir konsistensen ÄNNU mer som vanligt bröd! :D

    SvaraRadera
  2. Och inga brödkryddor. Fy fan vad trött jag är på brödkryddor.

    SvaraRadera
  3. jag tog mej friheten att optimera det ytterligare..
    Jag utgick från samma grundrecept men tog 1.5 dl pofiber, 1 dl krusakli och 1 dl fibrex.
    tycker konsistensen blev ännu mer brödlik och det var faktiskt riktigt gott

    SvaraRadera