PONES ("LCHF-scones")
5 ägg
2 dl pofiber
50 g smält smör
en skvätt grädde
60 g riven ost
en nypa salt
2 tsk bakpulver
Brödkryddor efter smak och tycke
+ lite fiberhusk om man känner för det. Det gjorde jag.
Vispa äggen hårt tillsammans med saltet. Tillsätt det smälta smöret, en skvätt grädde och den rivna osten.
Blanda pofiber, bakpulver och brödkryddorna separat och vispa sedan ner "mjöl"blandningen i äggsmeten.
Låt smeten stå ett par minuter (typ 10) och svälla (hellre nu än senare i magen!). Klicka ut på bakplåtspapper, smeten räcker till cirka 5-6 bröd.
Gräddas i 200 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills de har fått en mumsigt gyllene färg.
Sen kanske man även kan använda pones-receptet som pizzabotten, formbröd, matmuffins...
Och Ida, du kan ju hiva ner lite frön och skit? Eller typ pumpakärnor/solrosfrön ovanpå? Möjligheterna är oändliga! :)
/Julia
HURRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!
SvaraRaderaAsså det här med att vara två st som experimenterar är ju helt amazing, då kan man ju bara sno det göttigaste från varann!
Men jag vill ha pics. Ge mig pics!
/ Ida
HÄR HAR DU PIX! :D
SvaraRaderaSnabba puckar online osv! Tack!/ I.
SvaraRaderaDe ser ju superfina ut! Ååååååh. Nu blev jag sugen. Ååååååh brööööööööd. Brööööööööl.
SvaraRadera