lördag 15 januari 2011

HURRA för PONES!

Jag har hittat ett "bröd"-recept som faktiskt smakar gott! OH HAPPY DAY!

PONES ("LCHF-scones")
5 ägg
2 dl pofiber
50 g smält smör
en skvätt grädde
60 g riven ost
en nypa salt
2 tsk bakpulver
Brödkryddor efter smak och tycke
+ lite fiberhusk om man känner för det. Det gjorde jag.

Vispa äggen hårt tillsammans med saltet. Tillsätt det smälta smöret, en skvätt grädde och den rivna osten.

Blanda pofiber, bakpulver och brödkryddorna separat och vispa sedan ner "mjöl"blandningen i äggsmeten.

Låt smeten stå ett par minuter (typ 10) och svälla (hellre nu än senare i magen!). Klicka ut på bakplåtspapper, smeten räcker till cirka 5-6 bröd.

Gräddas i 200 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills de har fått en mumsigt gyllene färg.





Detta känns som ett superbt basrecept att utgå från i framtida experiment! Framför allt vill jag få ner antalet ägg i receptet för att få bort den lite svampiga konsistensen som blir i brödet. Imorgon (eller senare ikväll) ska jag också prova att rosta en bit...

Sen kanske man även kan använda pones-receptet som pizzabotten, formbröd, matmuffins...

Och Ida, du kan ju hiva ner lite frön och skit? Eller typ pumpakärnor/solrosfrön ovanpå? Möjligheterna är oändliga! :)

/Julia

4 kommentarer:

  1. HURRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!

    Asså det här med att vara två st som experimenterar är ju helt amazing, då kan man ju bara sno det göttigaste från varann!

    Men jag vill ha pics. Ge mig pics!

    / Ida

    SvaraRadera
  2. HÄR HAR DU PIX! :D

    SvaraRadera
  3. Snabba puckar online osv! Tack!/ I.

    SvaraRadera
  4. De ser ju superfina ut! Ååååååh. Nu blev jag sugen. Ååååååh brööööööööd. Brööööööööl.

    SvaraRadera