måndag 10 januari 2011

Sesambröd

Ingredienser: 1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg
(brödkrydda)
(salt)

Gör så här:Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.



Och resultatet:
Jag gjorde två satser eftersom jag inte blev helt nöjd med första. Första satsen tycker jag blev för platt och smaklös så i den andra hade jag dubbelt så mycket brödkrydda (2 msk) och rejält med salt. Dessutom smetade jag inte ut den lika tunt och så fick den 1 min extra i ugnen.

Att det smakar precis som bröd är ju en överdrift, men absolut bröd-ish. Med bregott, ost, skinka och paprika på så kan man om man kisar lite och lyssnar på tung hip-hop absolut missta det för riktigt bröd.

En ny frukostfavorit!

/ Ida

2 kommentarer:

  1. Det ser faktiskt gott ut... betydligt godare än oopsies. Jävlar vad jag håller på att kräkas av den äggsmaken nu... Vamos a la butik och köpa fiberhusk! :D

    SvaraRadera
  2. Ser jätte gott ut! Ser fram emot en frukost snart hos dig Julia ;-)

    SvaraRadera