fredag 21 januari 2011

Byta bröd mot parmesan?

Ikväll var eldprovet. Restaurangbesök. Jag är så typisk svensk och vill inte hålla på och krångla och be om extra eller ta bort eller lägga till. Men nu gjorde jag det. Medan vargarna runt mig vid bordet beställde oxfilé och potatisgratäng, tiramisu:er, panacottor, söta likörer och bröd och pasta så STOD JAG PÅ MIG.

Kyckling med mozarella och parmaskinka. Med en sallad, tack. Nej, fröken ska inte ha potatisgratäng. Nope, ni kan inte få fresta med någonting sött efter maten, en slät kopp kaffe blir bra.

Duktigt va? Jätteduktigt! Så duktigt att ägaren tyckte så synd om mig att han bjöd på min mat. Nåt ska man ha för att man missar allt det roliga tycker han (och jag).

Men det var inte det jag skulle skriva om!
Det här var en del av min sista måltid innan LCHF:andet och jag vill ha det igen:



Kan man byta ut brödet mot parmesanplättgrejer som man gör i ugnen? Tänkte typ riven parmesan bara. Som man kör in i ugnen och låter stela. Borde funka va?

/ Ida

1 kommentar:

  1. Det hade varit ännu bättre om du också tog oxfilén med nån riktigt kladdig sås fast utan potatisgratäng... Men du var duktig ändå som stod emot allt det söta! Huvudfråga: blev du mätt? Sen, angående din parmesanfråga - http://www.lchf-recept.se/ostchips/. EXPERIMENT! :D

    SvaraRadera