tisdag 4 januari 2011

Oopsies, försök nr 2

Kommentar på försök nr 1: Det gick över förväntning att ta med sig en dubbeloopsie till jobbet som frukost! Alltså, jag ska vara väldigt tydlig med en sak. Det smakar verkligen inte bröd. Nånstans. Det är mer typ som... ugnspannkaka? Omelett? Smakar mest ägg. Tyvärr Ida. Fast VILL man tillräckligt mycket, om man förklär denna äggplätt i brödkläder ytterligare med hjälp av Bregott och en smakrik ost, kanske även en bit skinka och en paprikaring... då är det riktigt najs! Så, tummen upp för Oopsies!

Idag gav jag mig i kast med försök nr 2. En väsentlig skillnad denna gången var att jag tokvispade äggvitorna till "de går att vända upp-och-ner"-hårdhet. Jag ska erkänna att jag var lite slarvig förra gången, plus att en liten skvätt äggula råkade blandas i vitan. Då bidde det inte fluffigt alls. Dagens tips för lyckade Oopsies är därför att lägga lite extra tid, energi och kärlek på just ägg-biten, det vill säga separeringen och i synnerhet vispningen.




Funderar på om jag vågar mig på att rosta en oopsie. Den kanske mest smälter då? Any thoughts?

/Julia

3 kommentarer:

  1. Fluffigt, hörrö! Och vilken tjusig klocka du har! Och bilder - I like! UTROPSTECKEN!

    SvaraRadera
  2. De rika de kan, i synnerhet när Ur&Penn har mellandagsrea. ;) /J.

    SvaraRadera