tisdag 4 januari 2011

Svampstuvning!

Jag älskar svamp i alla dess former och har nu ett givet tillbehör till alla mina rätter - kantarellstuvning. Går på 10 min och är billigt! En burk icas burkkantareller (viktigt att du inte köper dem stuvade utan naturella!) på 184 g räcker till en portion.

Du gör bara såhär:
  1. Förväll kantarellerna några minuter så att allt vatten försvinner. Kom ihåg att inte ha något smör i pannan när du förväller!
  2. Häll på några dl vispgrädde
  3. Koka ihop så att stuvningen tjocknar, tycker du att den blir för tjock så häll på mer grädde, konsistensen är en smaksak.
  4. Smaka av med soya, peppar, ev lite salt och en skvätt fond eller buljong. Själv tar jag det som finns hemma, just nu kalvfond.
Fantastisk gott till ungstekt lax men funkar till absolut allt!

/ Ida

3 kommentarer:

  1. Ey esse, vad fan är "förväll"? Invig oss svampnoviser pretty plz! :)

    SvaraRadera
  2. and btw, AWESOME TIPS! It's ON! :D /Julia

    SvaraRadera
  3. Att FÖRVÄLLA är helt sonika att få bort vattnet i dem små liven. Moffa på dem på hyfsat hög värme i en osmörad stekpanna 5 min eller nåt tills de börjar säga ifrån och du har på känn att allt eventuellt vatten är borta. Typ.

    SvaraRadera