Du gör bara såhär:
- Förväll kantarellerna några minuter så att allt vatten försvinner. Kom ihåg att inte ha något smör i pannan när du förväller!
- Häll på några dl vispgrädde
- Koka ihop så att stuvningen tjocknar, tycker du att den blir för tjock så häll på mer grädde, konsistensen är en smaksak.
- Smaka av med soya, peppar, ev lite salt och en skvätt fond eller buljong. Själv tar jag det som finns hemma, just nu kalvfond.
/ Ida
Ey esse, vad fan är "förväll"? Invig oss svampnoviser pretty plz! :)
SvaraRaderaand btw, AWESOME TIPS! It's ON! :D /Julia
SvaraRaderaAtt FÖRVÄLLA är helt sonika att få bort vattnet i dem små liven. Moffa på dem på hyfsat hög värme i en osmörad stekpanna 5 min eller nåt tills de börjar säga ifrån och du har på känn att allt eventuellt vatten är borta. Typ.
SvaraRadera